Διαγωνισμος Ρομποτικης

Για περισσότερα από δέκα χρόνια διεξάγεται στην Ελλάδα πλήθος διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής ή πιο απλά διαγωνισμοί ρομποτικής. Ο κάθε διαγωνισμός ρομποτικής προσφέρει στα παιδιά κάτι διαφορετικό αλλά η συμμετοχή σε οποιονδήποτε από αυτούς αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους γονείς – συνοδούς.
Για εμάς στη Robokids, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας. Η κάθε συμμετοχή σε διαγωνισμό ρομποτικής δίνει στους μαθητές μας, στα παιδιά σας, τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη σκέψη τους διευρύνοντας τους ορίζοντες τους. Με σκοπό την επίλυση υπαρκτών ή υποθετικών προβλημάτων δημιουργούν ρομποτικές κατασκευές διαγωνίζονται και υποστηρίζουν τις ιδέες τους μπροστά σε κοινό. Δένονται με τους προπονητές τους, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, και αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας υπηρετώντας ένα κοινό σκοπό. Όχι με αυτοσκοπό τη διάκριση αλλά με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων.

Η τελική επιλογή για τη συμμετοχή σε κάποιον από τους διαγωνισμούς ρομποτικής είναι αποτέλεσμα συζήτησης ανάμεσα στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και τον υπεύθυνο διαγωνιστικών διαδικασιών της Robokids.
Οι πιο γνωστοί διαγωνισμοί που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι:

First Lego League – FLL

 

 

First Lego League FLL Διαγωνισμός Ρομποτικής Robokids

 

Ο Παγκόσμιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνεται από την First υπό την αιγίδα της ίδιας της Lego.
Είναι δομημένος σε διάφορα διαγωνιστικά επίπεδα απευθυνόμενος σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου και εφήβους.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αρχικά μέρος στους περιφερειακούς διαγωνισμούς First Lego League που διεξάγονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι διακριθέντες προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό.
Οι καλύτερες ιδέες κάθε επιπέδου συμμετέχουν σε διεθνή events, διοργανώσεις και open leagues που διοργανώνονται ανά τον κόσμο. Μέλη των ομάδων που ξεχώρισαν καλούνται να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Δείτε περισσότερα για τις ομάδες μας στο www.robokids.gr
Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League στο https://firstlegoleague.gr/

World Robot Olympiad (WRO) – Πανελληνιοσ διαγωνισμοσ ρομποτικησ

 

 

Ίσως ο πιο γνωστός διαγωνισμός ρομποτικής στη χώρα μας. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο διαγωνισμών με πολλές κατηγορίες κατάλληλες για κάθε επίπεδο και ηλικία μαθητών.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής απευθύνεται σε βαθμίδες Δημοτικού, Γυμνασίου, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και ειδικές κατηγορίες. Επιπλέον κατηγορία η Δράση Steam Νηπιαγωγίου ενώ στην κατηγορία του Δημοτικού πολύ δημοφιλής είναι η κατηγορία του ποδοσφαίρου. Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις κατηγορίες Open και Regular για βαθμίδες Δημοτικού, Γυμνασιου και Λυκείου. Η κατηγορία Advanced Robotics απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες από 17 έως 25 ετών ενώ η Football σε μαθητές 10-19 ετών.
Δείτε περισσότερα για τις ομάδες μας στο www.robokids.gr.
Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas στο https://wrohellas.gr/

 

Διαγωνισμός Ρομποτικής, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτούς, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.